Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2015 14:41 - Най-добрите дестинации в Гърция
Автор: bdmundo Категория: Туризъм   
Прочетен: 558 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.04.2015 14:42


С наближаването на летния сезон, всеки човек се замисля къде да отиде за своята лятна ваканция. Гърция несъмнено е една от най-предизвикателните дестинации, известна със своите многобройни, екзотични острови и кристално чисти, сини води, както и с едни от най-добрите плажове в света. Може би заради усложнената икономическа ситуация в последно време, Гърция предлага множество оферти за почивка на достъпна, дори ниска цена.
Сред голямото многообразие, изборът на правилната дестинация за почивка може да се окаже наистина труден. За да направи задачата на пътешествениците по-лесна, екипът на “Balcon del Mundo” подбра няколко от най-добрите курорти в Гърция.
Касандра и Ситония са сред най-предпочитаните места за отдих в Гърция. Разположени на полуостров Халкидики, те са се превърнали в привлекателни за туристите и заради изключително комуникативното си местоположение. Касандра е дем (най-малката административно-териториална единица) в област Централна Македония на Република Гърция. В района на Касандра се намира един от най-добрите курортни комплекси в Гърция. Сани Бйич Хотел & Спа Резорт представлява екологичен резерват, надхвърлящ 1000 декара, с безкрайни златисти плажове, приказно обгърнат от кристално чистите води на Егейско море и величествени борови гори.
Според оценката на туристите, Кавуротрипес или известен още като Портокали или Портокаловия плаж е един от най-интересните и девствени плажове на Ситония. Тук имате възможността да се насладите на няколко километра уединени скалисти заливи, чиито плажове са осеяни с фин бял пясък.
На територията на най-големия гръцки остров Крит се намират повечето от луксозните курорти в Гърция, това е и причината до острова да са насочени голям брой чартърни полети. Островът е разположен в най-южния край на Гърция и е петият по големина в Средиземно море. Той е най-популярната туристическа дестинация в южната ни съседка, с над 2 милиона туристи през 2007 година. Крит е отрупан с археологически забележителности (най-посещаваните от туристите са Кносос, Фестос и Гортис), величествени планини и плажове като Балос и Елафониси, които трябва непременно да посетите.
Известната лагуната на Балос се намира на около 56 км. северозападно от втория по големина град на остров Крит – Ханя. Балос със сигурност е най-един от най-сниманите плажове на остров Крит и любима дестинация на всички туристически гидове. Не случайно, принц Чарлз и принцеса Даяна са посетили с частната си яхта именно Балос преди години.
Остров Санторини е безспорно най-популярната романтична дестинация в Гърция. Това място се превръща в истинско райско кътче, завладяващотуристите със своята типична архитектура от снежно бели къщи, разположени по склоновете на „Калдерата”, от който се разкрива невероятно красива гледка към океана при залез слънце.
Иа пък е едно от най-популярните селца на островите, от върха, на чиито стръмни скали мнозина се наслаждават на залеза. Много любими обекти за фотографите представляват църквите със сини куполи.
Камари е не по-малко красиво и посещавано място на остров Санторини, известно с широката си плажна ивица и кристално чиста вода.
Миконос, част от Цикладските острови в Егейско море - е любимата дестинация за младите по дух и привържениците на нощния живот. Град Миконос се счита за една от световните перли - съчетание от специфична архитектура, невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. През сезона живота в Миконос е доста динамичен и за това мястото е посещавано от хора, обичащи по-активния начин на живот и почивка. Една от най-популярните атракции на града е пеликанът Петрос.
Остров Родос, известен с едно от Седемте чудеса на света - Родоския колос е следващата ни любима гръцка дестинация. Той е една от най-популярните и посещавани туристически дестинации, което се дължи на факта, че тук ще се намери нещо по вкуса на всеки турист – прекрасни плажове, археологически забележителности, стари средновековни градчета с тесни красиви улички, с множество малки магазинчета за сувенири. Родос е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Най-популярните курорти на Родос са — Линдос, Колимбия, Фалираки, Иксия, Ялиссос и Родос.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bdmundo
Категория: Туризъм
Прочетен: 24146
Постинги: 10
Коментари: 4
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930